Skip links

ORTODENȚIE

Clinica noastră oferă o gamă variată de servicii, astfel poți rezolva totul la noi.

ORTODONTIE

Ortodonția este acea ramură a stomatologiei care se ocupă de alinierea dinților și corectarea ocluziei (mușcăturii) cu ajutorul aparatelor ortodontice.

Tratamentul ortodontic face ca zâmbetul dumneavostră să arate fabulos, iar acesta va dura toata viața. De asemenea, tratamentul ortodontic va face ca ântreaga față să arate mai frumos, prin corectarea rapoartelor dintre cele două maxilare și prin schimbarea formei acestora. Dacă vrei să îți corectezi dinții, atunci trebuie să urmezi un tratament ortodontic. Astfel de tratamente implică aplicarea unei presiuni ușoare asupra dinților în creștere sau care deja au crescut, prin fixarea unui aparat dentar.

ETAPELE TRATAMENTULUI ORTODONTIC

  • eliminarea tuturor cauzelor ce pot prejudicia eficienta aparatului dentar – carii extracții plombe
  • obținerea amprentei dentare – mulaj
  • aplicarea în cele din urmă a aparatului dentar care poate fi fix sau mobil vizibil sau invizibil

În general, tratamentul ortodontic trebuie început din copilărie, în jurul vârstei de șapte ani, sau când copilul mai are între 4 și 6 dinți de lapte. În această fază a dezvoltării, medicul poate observa deja eventualele probleme de creștere a maxilarului și a dinților permanenți.

În cazul adulților, în schimb, medicul ortodont este cel care aprobă sau nu purtarea aparatului dentar, întrucat tratamentul ortodontic nu mai prezintă aceeași eficiență dupa vârsta de 40 de ani.

AI O INTREBARE?

Pentru intrebari sau alte detalii va rugam sa ne contactati!

CONTACTEAZA-NE