Skip links

RADIOLOGIE

Clinica noastră oferă o gamă variată de servicii, astfel poți rezolva totul la noi.

RADIOLOGIE

Radiografia dentară reprezintă imortalizarea unei imagini a unuia, a mai multor sau a tuturor dinţilor tăi, în scopul depistării afecţiunilor dentare.

Nu este vorba de orice imagine, ci una care din interiorul dinţilor, care permite medicului stomatolog să observe lucruri ce sunt invizibile sau irelevante la consultul clinic.

Iar pentru că vederea noastră nu poate pătrunde în interiorul ţesuturilor, sunt utilizate radiaţiile X, care penetrează ţesuturile şi facilitează obţinerea de informaţii foarte preţioase.

Radiografia dentară este o procedură utilizată zilnic în cabinetele stomatologice de pretutindeni pentru a putea produce imagini din interiorul corpului uman, rapid, simplu și complet nedureros. 

TIPURI DE RADIOGRAFII DENTARE

  • Radiografie panoramică
  • Radiografie retroalveolară
  • Radiografie ocluzală

De fapt, radiografia dentară este o imagine, care poate fi realizată asupra întregii danturi sau chiar a unui singur dinte, în funcție de nevoie.

Medicii stomatologi folosesc radiografiile pentru a putea vedea afecțiunile ascunse, cele care nu se pot vedea cu ochiul liber.

Astfel, aceștia pot vedea cariile ce se formează în spațiul dintre dinți, problemele apărute la nivelul rădăcinii dinților sau în jurul acestora, dinții care nu au erupt sau cei care au o dezvoltare incorectă ori incompletă.

De-a lungul timpului tehnologia s-a dezvoltat extrem de mult și, odată cu aceasta, s-a dezvoltat și domeniul medical. Astfel, aparatura utilizată astăzi pentru producerea radiografiilor dentare este mult mai precisă, medicii putând observa mult mai multe detalii necesare stabilirii planului de tratament.

AI O INTREBARE?

Pentru intrebari sau alte detalii va rugam sa ne contactati!

CONTACTEAZA-NE